sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Kevättalven näyttely konona-aikana

Helmikuussa 2021 kävin pitkästä aikaa Turun taidemuseossa, Sigrid Schaumanin näyttelyssä. Yleensä käyn taidemuseossa viikoittain johtuen siitä, että työpaikkani on museon takana. Syön museon Cáfe Victorissa keittolounaan ja saatan museokortin turvin tehdä pieniä pyrähdyksiä näyttelyihin lounastuntini puitteissa. Parasta on ollut Turun musiikkijuhlien aikaan, kun on voinut yhdistää tähän vielä konsertin. Musossa järjestetään normaaliaikana myös museojoogaa. Pidän todella paljon siitä, miten viime vuosina musotiloja on käytetty monenlaisiin tapahtumiin.

Tähän näyttelyyn sisään otettiin kerrallaan 10 museovierailun ennalta varannutta, joten puittet olivat turvalliset. Edellisen kerran olen käynyt Schaumanin näyttelyssä Turussa 2000-luvun alkupuolella, kun taidemuseo oli remontin vuoksi evakossa Vartiovuoren tähtitornissa. Tämä oli sellaista aikaa, kun vielä opiskelin. Minulla oli pari opiskelukaveria, joiden kanssa kävin aktiivisesti taidenäyttelyissä. Oli ihana puhella niitä näitä ja ihmetellä, mitä kaikkea kuvataide meissä herätti.

Schauman teki todella pitkän uran taidekriitikkona ja taitelijana. Yli 70-vuotiaana hän vielä pohti sitä, että "täytyyhän sitä ajatella tulevaisuuttaan ja kehitystään".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti