maanantai 1. maaliskuuta 2021

Monta kertaa katsotut

Tuttuni pohdiskeli somessa, mitä elokuvia hän on katsonut usemman kerran. Hän myös kyseli muilta, mitkä ovat heille elokuvia, joita he haluavat syystä tai toisesta katsoa uudelleen ja uudelleen. Näitä listauksia oli mielenkiintoista lukea ja sain sieltä itselleni paljon ideoita. Itselleni tuli spontaanisti mieleen muutama elokuva, mutta sitten lähdinkin käymään läpi IMDb:ssä pisteyttämäni elokuvat ja tutkailin, mitä elokuvia olen katsonut useammin kuin kahdesti.


Vaikka maailma on siis täynnä lukematon määrä uusia elokuvia, joitain haluaa katsoa uudestaan ja vieläpä monta kertaa. Listalleni päätyi luonnollisesti elokuvia, joista pidän paljon. Niille on yhteistä se, että ne ovat koskettaneet minua, herättäneet tunteita, ehkä ahdistaneet, herättäneet surua ja epätoivoa tai voimakasta huojennusta selviytymisestä. Kiintymyksen, rakkauden ja ystävyyden teemat ovat minulle tärkeitä. En halua jäädä kylmäksi, kun katson elokuvaa, vaan haluan tuntea jotain. Jotkut elokuvat liikauttavat enemmän kuin toiset ja siihen tekee mieli palata.

Usein katsotut elokuvani jakautuvat seuraaviin kategorioihin:
  • Lempielokuvat
  • Nuoruudesta kertovat elokuvat
  • Tanssielokuvat
  • Komediat
  • Romanttiset komediat
  • Perheen kanssa katsotut
  • Usein telkkarissa
Osaan palaan nostalgiasyistä. Ne herättävät nuoruuden muistoja tai ovat olleet tärkeitä, kun olin nuori. Nuoruus, tanssi ja romantiikka saavat minut katsomaan saman elokuvan toistamiseen.

Osa elokuvista on "meidän perheen juttu" eli lasten on katsottu monia elokuvia lukemattomia kertoja. He ovat jopa osanneet joidenkin elokuvien kaikki repliikit ulkoa... Ja useinhan sitä vain jää katsomaan tuttua elokuvaa viidettä kertaa, kun se sattuu tulemaan televisiosta jälleen kerran. Tuttu on turvallista ja ihanaa, aina välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti